Maerkrattenland, 19-10-2020 11:00u

Carnavalsevenementen 2021 in Alphen-Chaam gaan niet door

 

De carnavalsverenigingen in de gemeente Alphen-Chaam zijn gezamenlijk en in goed overleg met burgemeester Joerie Minses tot het besluit gekomen om alle vergunningplichtige evenementen en grote bijeenkomsten rondom de 11-van-de-11een carnaval 2021, waaronder de optochten, niet door te laten gaan.

 

De Struivenbakkers uit Alphen, de Bonenpikkers uit Chaam en de Maerkratten uit Galder/Strijbeek zijn samen met de burgemeester tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om in dit coronatijdperk dit soort evenementen, waarbij veel mensen op de been zijn, te organiseren. Het gaat hier bijvoorbeeld ook om door de verenigingen zelf georganiseerde activiteiten zoals de sauwel- en semmelavonden en de sleuteloverdracht. Bij de afweging om de carnavalsoptochten af te blazen is ook de wetenschap betrokken dat aan de optocht maanden van voorbereiding in o.a. vriendengroepen vooraf gaan. Ook die samenkomsten willen we nu in deze tijd van explosief oplopende besmettingen niet stimuleren.

 

Harde dobber
De burgemeester en de voorzitters van de carnavalsverenigingen begrijpen dat dit voor veel mensen een harde dobber is, maar zien, gezien de omstandigheden, nu geen andere mogelijkheid. Met dit besluit willen zij tijdig duidelijkheid scheppen in de richting van verenigingen, wagenbouwers en carnavalsvierders.

 

Burgemeester Minses van de gemeente Alphen-Chaam: “Als oud-prins en carnavalsvierder in hart en nieren begrijp ik als geen ander dat dit besluit veel mensen pijn zal doen. Zeker omdat carnaval in onze gemeenschappen altijd heel actief wordt gevierd.  Carnaval is bij uitstek een feest waarbij ontmoeting en verbroedering centraal staan en juist dat is in deze tijd niet mogelijk. Voor onze carnavalsverenigingen was het een moeilijk besluit. Ik heb veel respect en waardering voor hun realisme”.

 

Buurgemeente Baarle-Nassau

Er heeft ook overleg plaatsgevonden met buurgemeente Baarle-Nassau. De gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben ook samen met hun carnavalsverenigingen beslissingen genomen omtrent Carnaval 2021. Een persbericht hierover volgt separaat.

http://www.maerkrattenland.nl/wp-content/uploads/2020/10/Persbericht-besluit-Carnaval-2021.png

 


 

Het motto voor Carnaval 2021 is   “We gaon veur goud

 


Maerkrattenland, 13-03-2020 11:11u

Vandaag is het vrijdag de 13e en de media staat momenteel roodgloeiend over het Coronavirus (COVID-19). Gisteren en vandaag zijn de sancties in heel Nederland en België aangescherpt. Met de opgelegde richtlijnen van de overheid om o.a. bijeenkomsten van 100 personen of meer te verbieden, is het duidelijk dat ook de optocht in Maerkrattenland niet door kan gaan. In overleg met de gemeenten Alphen-Chaam en Hoogstraten is daarom ook besloten om voor de tweede maal alles af te zeggen.

We betreuren dit besluit ten zeerste en vinden het ontzettend jammer, met name voor de deelnemers, die veel geld en energie hebben gestoken in mooie creaties. We hadden graag door de straten van Maerkrattenland willen gaan tijdens Halfvasten! In het weekend van Halfvasten zullen er geen activiteiten plaatsvinden; wel zal via deze website het motto voor 2021 bekend gemaakt worden.

Hiermee eindigt dan toch definitief de Carnaval voor het seizoen 2020.

Bestuur Maerkrattenland


Breng nu je stem uit voor het nieuwe motto voor 2021!
De optocht rijdt volgend jaar op zondag 14 februari 2021 oftewel Valentijnsdag!

Stemmen kan tot vrijdag 20/03/2020 >> 22:00u!
Bij een gelijke stand beslist het bestuur van Maerkrattenland.

Coming Soon
Breng nu je stem uit voor het motto van 2021!
Breng nu je stem uit voor het motto van 2021!
Breng nu je stem uit voor het motto van 2021!

 


Maerkrattenland, 11-03-2020 08:00u

Afgelopen dagen hebben wij diverse vragen ontvangen hoe wij als organisatie omgaan met het Coronavirus (COVID-19). Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de adviezen die gegeven worden vanuit de landelijke en lokale overheid. Daarnaast hebben wij contact met beide gemeenten, Alphen-Chaam en Hoogstraten en laten ons daarin ook adviseren. De komende dagen zullen spannend zijn en wordt er gekeken wat het effect is van de reeds afgekondigde maatregelen. Op dit moment, woensdag 11-3-2020 08:00u, is het nog een GO maar, het kan er over een paar uur zomaar anders uitzien. Kijk daarom regelmatig op deze site of onze Facebook & Instagram.

Bestuur Maerkrattenland


 

Helaas hebben we als organisatie moeten besluiten om de optocht van vandaag te cancelen. Wij hebben een negatief advies ontvangen van de gemeente in verband met het onstuimige weer.

Alternatieve datum wordt zaterdag 21 maart 2020, meer informatie volgt nog na afstemming met de gemeenten Hoogstraten en Alphen-Chaam.

Helaas een grote teleurstelling, we hadden het graag anders gewild.

Vanmiddag vanaf 14:00u zal er wel gewoon een feest zijn in Het Wapen van Galder, dus komt allen! Voor alle deelnemers is er een leuk presentje. Vanavond zal feestband La Vita schitteren in de zaal, een echte aanrader, dus…. Tot vanmiddag en vanavond!


03/02/2020

Onderstaande bedrijven hebben gesponsord in onze carnavalskrant, maar helaas hebben we voor de deadline geen advertentie mogen ontvangen. Voor de volledigheid willen wij iedereen toch op de hoogte stellen dat deze bedrijven Maerkrattenland een warm hart toedragen!

     

Tevens hebben we een bericht ontvangen van Zangstudio Robb, dit is de correcte advertentie:


 

 

03/02/2020

Beste Maerkratten,

De carnavalskrant is uit, maar helaas hebben we een foutje gemaakt. CV Galders Bakkie had een leuk stukje geschreven voor deze krant, maar ondanks dat we dachten alles te hebben, hebben we over hun stukje gekeken. 1000 x onze excuses namens de redactie!

Omdat we iedereen toch kennis willen laten nemen voor jullie schrijfsel, hierbij het stukje (gelieve uitprinten en invoegen als invoegpagina 🙂 );

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Een doorsnee avond aan de Strijbeekseweg:

– Das vlakbij de Goudbergseweg Goudbergseweg Goudbergseweg
– Worden er eigenlijk preien geplant in Afrika?
– 1, 2, 3 of 4?
– Beter natte voeten dan een droge keel
– Iedereen praat over mijn drinken, maar niemand praat over mijn dorst
– Dit is ’n land van kleure en klank, dit is ’n land van oorvloed en drank
– Hoe later, hoe kwater
– More hou ons ’n babelas
– Uije mandjie!
– Is er nog plek voor baby’s in Galder?
– Is daar nog plek vir babas in Galder?
– Er komt schot in de Afrikaanse babyboom!

CV Galders Bakkie SEE YOU SOON

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


17/11/2019

Beste Maerkratten,

Sinterklaas is net in ons mooie Maerkrattenland aangekomen, kerstmis staat voor de deur, dus dat kan maar één ding betekenen: Carnaval komt er weer aan!

Wij zijn natuurlijk alweer druk in de weer om e.e.a. voor elkaar te gaan krijgen. Vergunningen, Sponsoren, Borden etc. alles komt weer voorbij. Natuurlijk ook weer de carnavals krant van Maerkrattenland. Ook hier zijn de voorbereidingen weer voor getroffen. We zijn opzoek naar leuke stukjes, foto’s, ervaringen etc. etc. en roepen daarom jullie hulp weer in als CV of individu.

Laat even iets weten of wij van jullie weer een leuk stuk(je) mogen ontvangen voor de komende krant. Zonder jullie bestaat er geen krant dus we hopen dat jullie komende maand flink in de pen gaan klimmen!

Deadline is het einde van het jaar 31/12/2019.

We rekenen op jullie Maerkratten! 🙂

gegroet,

Arno Cornelissen
namens Stichting De Maerkratten


Uitslag van De optocht door Maerkrattenland 2019!

Kinderoptocht

 1. CV wacht Mar tot we groter zen
 2. CV Laote We Feeste
 3. CV De KammeRatjes

 

Grote Optocht

Enkeling

 1. Lumbaal

Duo’s

 1. De Parelpoedels

Groepen

 1. CV Aan De Kaaaaant
 2. CV Ik en de Rest
 3. CV Losgeslagen
 4. KeJoKe
 5. CV we Kenne der wa van
 6. CV de Maerkknijne
 7. CV de Beunhazen
 8. CV de Halfkes

Wagens

 1. B.C. de Draakies
 2. CV (op) tijd zat!
 3. CV Dun Scheinhijligen
 4. CV d’un Heilige Antonius
 5. CV T Zal Allemoal Wel Limited Edition

 

Publieksprijzen

kinderoptocht: CV Laote We Feeste
grote optocht: CV Aan De Kaaaaant